Pory duszone w miodzie pitnym, grzanki cynamonowo-ciasteczkowe, a może słodko-słony pasztet? Brzmi smakowicie?!
Letnie menu zachwyca różnorodnością smaków, nasyconymi kolorami i lekkością.
Za oknami lato w pełni, a sezon na świeże owoce i warzywa trwa. Warto wykorzystać ich walory odżywcze i smakowe w codziennych posiłkach.
Sezon wakacji, urlopów oraz wysokich temperatur jest już w pełni. Podczas upalnych dni szukamy sposobów na ochłodzenie.
Szóstego lipca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pocałunku. Jak wiadomo, w pocałunkach drzemie wielka moc, ponieważ można nimi wyrazić całą gamę uczuć, jak sympatię, podziękowanie, miłość, czy pożądanie.
Nadchodzi czas górskich wypraw, pikników, biwaków, festiwali i nocowania pod namiotami, zastanawiamy się wtedy w jaki sposób bez gotowania przygotować pełnowartościowy posiłek?
Z roku na rok pikniki cieszą się coraz większą popularnością. Smakołyki zabierane na ucztę na świeżym powietrzu powinny być lekkie, smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Włochy kojarzą się nam z pysznym jedzeniem, świeżością oraz gorącym słońcem. A gdyby tak poczuć ten klimat bez konieczności wyjazdu za granicę? Oto kilka prostych trików, dzięki którym będzie to…
Pieczenie w ognisku to kulinarny powrót do źródeł. Wyśmienite dania z żaru są świetną alternatywą dla grilla i można przyrządzić w bardzo łatwy sposób. Jak gotować na żywym ogniu, podpowie…
Dania z rusztu zachwycają kolorami, niepowtarzalnym smakiem i dają wyobraźni ogromne pole do popisu. Marka Siesta podpowiada, jak w tym sezonie przygotować klasyczne grillowe danie, czyli szaszłyki z… bakaliami.
Jeszcze niedawno obchodziliśmy hucznie nadejście Nowego Roku, a już znów ruszamy do zabawy, tym razem karnawałowej. Gdzie się najlepiej bawić w tym czasie? Czas wyruszyć w kulinarną podróż do najważniejszych…
Strona 52 z 52